+45 30 24 49 88 info@todayimove.com

Din krop fortæller din historie

 

 

Du og din krop har været sammen i hele dette liv, og alt det I har oplevet og gjort sammen har skabt den krop, du har i dag.

Din krop arbejder hele tiden på at gøre det allerbedste for dig, rette op og heale. Kroppen er ret fantastisk og kan heale det meste. Nogle gange sætter tingene sig dog, og du oplever smerte, skader mm., som holder ved og ikke healer fuldstændigt op. Disse symptomer kan være hæmmende for, at du kan gøre de ting, du gerne vil.  Derfor vil vi jo gerne af med symptomerne, men glemmer ofte at kigge på den egentlige årsag til, at symptomerne er der. 

Når vi gør det, kigger vi kun på ca. 10 % af, hvad der egentlig sker i kroppen. Det er, som at kigge på toppen af isbjerget og ignorere alt det, der er nedenunder vandet. Men der er så meget gemt nedenunder overfladen. Hvis vi begynder med at kigge på de 90 %, så er det så meget lettere for kroppen at heale. Mange gange er der en historie bag sygdom, skader og smerter, og når vi tager det med i ligningen, kan det bringe vedvarende ændringer i helbredet – både i krop, sind & ånd.

Alt, hvad du oplever, påvirker kroppen. Alt, hvad du tænker, påvirker kroppen.

Hvis du har oplevet et stort traume eller måske også bare en mindre episode for mange år siden, kan det stadig være et aktivt minde i din krop. Stort som småt kan have betydning, også selvom du ikke kan huske det. Din krop kan godt være påvirket af noget, selvom du lever videre og glemmer det. Måske glemmer kroppen det ikke, og så ligger det der gemt indeni og trykker som en lille sten i skoen. 

Det betyder, at den måde dine muskler arbejder, hvordan din kropsholdning er, hvordan din krops indre systemer virker, hvordan dine tarme og din fordøjelse har det, fortsat bliver påvirket af din historie. Og hvordan du føler og tænker, godt eller dårligt kan holde det på plads dybt indeni.

Jeg har oplevet, hvordan en Aktiv Mind Balancering eller clearing af gamle følelser kan ændre symptomer i kroppen på bare et øjeblik. Symptomer, der ikke havde ændret sig ved de gængse metoder. For eksempel, når en massage ikke ændrer de muskelspændinger du har, når knibeøvelserne ikke har nogen effekt, når en øvelse ikke styrker den muskel den burde, når medicin ikke har den forventede virkning, eller når en fysisk rettelse eller et knæk kun holder meget kort tid. Så er der måske noget andet, vi burde kigge på, noget, der ligger dybere inde.

Med behandlingsformer som BodyTalk, Access Bars og lignende, kan vi dykke ned under overfladen og kigge på de 90 %, der ligger gemt der.

Balancerer vi her i samarbejde med kroppen, kan der ske dyb transformation og vedvarende ændringer. Jeg har oplevet hvordan en enkelt behandling var det, der skulle til for at en dramatisk ændring i sundhedstilstanden fandt sted. Andre gange er det en længere proces, hvor vi spadestik for spadestik kommer dybere og dybere ind mod kernen. 

Hvad er Aktiv hukommelse teknikken fra BodyTalk? Her er et eksempel: to personer oplever en ulykke. En af dem oplever og fordøjet denne oplevelse og sine følelser omkring oplevelsen og kommer sig fuldstændigt. For den anden er ulykken virkelig traumatisk, og han får ikke fordøjet sin oplevelse og kommer sig aldrig helt (dette kan være både fysisk og psykisk). Det betyder, at hver gang han tænker på oplevelsen – selvom det er flere år senere – bliver kroppen stresset igen. Dette kan også betyde, at smerter, skader og sygdom i kroppen bliver forværret.

Balanceringen med Aktiv Hukommelse teknikken er ret simple, og det er ikke nødvendigt, at personen bevidst kan huske oplevelsen. Det kan have en healende effekt både på det fysiske og psykiske.

Aktiv hukommelse er, når kroppen stadig er i en reaktion både bevidst og ubevidst. En passiv hukommelse er et minde uden tilknyttede følelser, og det er det naturlige og sunde stadie for kroppen.

Eksempler fra klinikken:

Katrine oplevede det traumatisk, da hun fødte sit først barn ved akut kejsersnit. Efter fødslen følte hun sig forkert, fordi hun ikke oplevede den der lykkerus som andre mødre havde snakket om. Hendes krop gjorde mere og mere ondt, og hun manglede overskud. Hun fik ofte at vide: “Kan du ikke bare være glad for, at du har fået sådan en fin datter?” Det hjalp nu ikke rigtig, og hun følte sig bare mere forkert og fik tårer i øjnene hver gang, hun snakkede om fødslen. Efter en BodyTalk session, hvor den Aktive hukommelse om fødslen blev balanceret, begyndte det at gå i den rigtig retning. Katrine kunne mærke sit glade jeg komme tilbage. Hun fik mere overskud og energi, og de fysiske symptomer lettede. 

Ase havde lidt af inkontinens i mange år, og hun havde prøvet forskellige behandlinger, knibeøvelser og andet træning uden nogen effekt. Under en BodyTalk session kom en gammel Aktiv hukommelse op fra hendes barndom, og kroppen gav slip på en voldsom ophobning af følelser med mere. Efter behandlingen følte hun sig meget lettet og meldte senere tilbage, at hendes bækkenbund var blevet stærkere, og hun nu kunne holde på vandet.  

Tina oplevede et røveri og var efterfølgende meget nervøs og bange for, at det skulle ske igen. Hun begyndte at kigge sig over skulderen på gaden og følte sig heller ikke tryg derhjemme. Efter en session, hvor vi clearede hendes følelser fra oplevelsen, forsvandt angsten. Senere fik hun endnu en session, hvor vi arbejdede med vrede omkring oplevelsen. Efter denne havde hun ikke længere eftervirkninger af oplevelsen.

Hvad kan du selv gøre for at hjælpe din krop med at heale og fungere bedre?

  1. Snak med din krop. Spørg din krop, hvad det er der foregår. Hvad er det her? Er der noget jeg kan gøre for at gøre det lettere for dig lige nu? 
  2. Konkluder ikke hvad det er! Hvis du siger “Jeg har hovedpine” låser du dig fast. Spørg i stedet din krop, hvad det handler om. 
  3. Aktiver din diaphragma og frigør din vejrtrækning. Det har stor effekt på både din fysik og dit nervesystem. 
  4. Lav teknikken “Hjernebalancering”. 
  5. Få hjælp! Få en session der går ned i de 90 %. Det kunne være BodyTalk, Access Bars, Healing, Be Activated og lignende. Se mere her