+45 30 24 49 88 info@todayimove.com

Kan du ændre dine rygsmerter med Pilates?

 

 

Er du klar på at få styr på dine rygproblemer, så de hører fortiden til?

Er du klar til at gøre, det der skal til? … så vil du snart få det bedre!

Rygsmerter er efterhånden en folkesygdom. Der kan være flere forskellige årsager, der fører til problemer med ryggen, og det kan virkelig være noget af en udfordring at finde ud af, hvad der kan hjælpe. Der er mange øvelser, der kan hjælpe, og Pilates er en fantastisk træningsform til dig, der oplever udfordringer med muskel-skelet systemet. Når du træner Pilates, hjælper øvelserne dig med at få en bedre holdning, styrke, smidighed og udvikle en sund tilgang til bevægelse, så du kan nyde små hverdagsting, og få lettere ved alt det du gerne vil i dit liv.  

Jeg har gennem min tid som Pilates Instruktør arbejdet med mange med forskellige rygproblemer, og det jeg må sige er, at der ikke er en vej for alle. Der er ikke en “magisk pille” eller en “quick fix” øvelse, der hjælper alle, der har rygproblemer. I virkeligheden er der nok lige så mange forskellige øvelser, der kan hjælpe, som der er rygproblemer.

Udfordringen er at forstå hvilken vej, der er den rigtige for dig, og hvilke øvelser, der er sikre for dig at udføre. Så det gælder om at føle sig sikker på at lave øvelsen korrekt for at få det maksimale ud af øvelsen, så din ryg hurtigt bliver sund og glad igen.

Selvom det lyder rigtigt, at hvis du står og retter ryggen op, trækker vejret, styrker din core, og holder ryggen fleksibel, så vil alle dine rygproblemer forsvinde (Der er flere sandheder i dette!). Men ikke alle Pilates øvelser er gode for dig, hvis du har rygproblemer.

Jeg har igen og igen set folk, som starter med Pilates, fordi de er så trætte af at have kronisk ondt i ryggen. Dem som virkelig går ind i det med åbent sind, og gør det der skal til, får hurtigere forandringer, fordi de også begynder at lytte til deres krop, og lytter til, hvad der er godt og hensigtsmæssigt for deres ryg. Og endnu mere vigtigt er at lære, hvad de ikke skal gøre (måske for altid, eller ihvertfald indtil ryggen er blevet bedre).

Få bugt med rygsmerterne hurtigere med Privat Pilates træning og Kropsterapi. Det er altid svært at se, hvad man selv gør “forkert”, fordi man er inde i sin krop, og ikke ser sig selv udefra. Det er meget lettere for en ekspert hurtigt at spotte, hvor du har dine svage punkter, og hvordan du kan ændre dine bevægemønstre til det bedre. Når du er i tæt samarbejde med din personlige Pilates træner, får du fine-tunet alle øvelserne. Sammen med Kropsterapien kan man ved tryk på kroppen aktivere de muskler, der ikke gør deres arbejde ordenligt. Øvelserne går derved direkte i de muskler, de er ment for, og derfor rettes kroppens bevægemønstre hurtigere op. Presset på leddene mindskes med det samme, og smerterne lindres effektivt.

Ja du kan sparre penge ved at gå på hold eller se en youtube video derhjemme! MEN vær opmærksom på, at hvis du har rygproblemer, så er den bedste vej personlig træning hos en dygtig instruktør. En der kan sørge for, at du laver øvelserne korrekt, og ikke laver nogle øvelser, der forværrer din situation.

Tips! Hver gang du har lavet en øvelse, skal det føles bedre. Hvis det føles værre i ryggen, har du enten lavet øvelsen forkert, eller også er øvelsen ikke den rigtige for dig lige nu! Det skal ALTID føles godt både under øvelsen og efter øvelsen!

“I have been training with Camille for over a year now and it’s been a real eye-opener for me. This winter, I injured my back to the point that I could barely stand upright. In two sessions with Camille, I felt like myself again. No medications, no procedures, just Camille and Pilates. I’m back to running again and I can’t recommend her enough. If you have back problems, if you have joint problems, if you’re in pain and want to feel better, come see Camille and her Healing hands.”

Dave Woosley